• SX8B0009

Badan Perlindungan Lingkungan (EPA) parantos nyatujuan Lysol Disinfectant Spray pikeun merangan SARS-CoV-2, virus anu nyababkeun panyawat coronavirus 2019 (COVID-19).

Badan Perlindungan Lingkungan (EPA) parantos nyatujuan Lysol Disinfectant Spray pikeun merangan SARS-CoV-2, virus anu nyababkeun panyawat coronavirus 2019 (COVID-19), dumasar kana hasil panilitian anu diterbitkeun dina American Journal of Infection Control (AJIC ), agénsi ngumumkeun dina siaran pers.

Nalika kasus COVID-19 diitung naek awal taun ieu, sababaraha sanitizer sareng disinféktan nyatakeun aktipitas ngalawan virus, tapi ngan ukur produk anu disatujuan EPA sacara sah tiasa dipasarkan ku cara éta. Kalayan persetujuan minggu ieu, Lysol Disinfectant Spray (EPA Reg No. 777-99) sareng Lysol Disinfectant Max Cover Mist (EPA Reg No. 777-127) kapendak pikeun nganonaktifkeun patogén dina 2 menit panggunaan dina permukaan anu henteu poros. , per pedoman uji coba EPA.

Ulikan peer-review AJIC dievaluasi efektivitas sababaraha produk ngalawan SARS-CoV-2 sareng ngalaporkeun 99,9% khasiat pikeun Lysol khususna.

Disinféksi permukaan parantos janten fokus konci pikeun penyidik ​​nalika pandemi, sabab éta henteu jelas awalna sabaraha lami SARS-CoV-2 tiasa hirup dina sababaraha rupa permukaan. Ayeuna, Pusat Kontrol sareng Pencegahan Kasakit AS (CDC) ngajelaskeun yén "mungkin jalma tiasa kéngingkeun COVID-19 ku némpél permukaan atanapi obyék anu aya virus dina éta teras némpél sungut, irung, atanapi kamungkinan panon aranjeunna. Ieu henteu dianggap mangrupikeun jalan utama virus nyebar, tapi kami masih diajar langkung seueur ngeunaan kumaha virus ieu nyebarkeun. "

CDC nyarankeun disinféksi lengkep nganggo disinféksi anu didaptarkeun EPA dina List N agénsi.

"Pangiriman patogén pernapasan viral sapertos COVID-19 tiasa diminimalkeun ku aplikasi anu lengkep sareng lengkep tina disinféktan anu didaptarkeun EPA per instruksi pabrikan, anu kalebet kana Daptar EPA N, ka permukaan ogé kabersihan diri anu saé, kalebet tangan kabersihan, ngaleutikan kontak sareng ramo anjeun, sareng etika kabersihan / batuk pernapasan, "William A. Rutala, PhD, MPH, CIC, sareng David J. Weber, MD, MPH, nyerat dina tulisan pikeun Infection Control Today®.


Pos waktos: Jun-03-2020