• SX8B0009

Dugi ka ayeuna, para padamel kedah ngabuktikeun ngayakinkeun yén aranjeunna katépaan dina padamelan. Tapi 16 nagara ayeuna nganggap nempatkeun on rumah sakit: Buktikeun yén pagawé henteu ngagaduhan panyakit dina padamelan.

Salah sahiji seueur elemen anu ngajantenkeun panyakit coronavirus 2019 (COVID-19) sesah pisan kanggo diubaran nyaéta anu teu tiasa nunjukkeun persis dimana atanapi kumaha aya anu ngagaduhan panyakit. Pagawé Podomoro anu ngagaduhan COVID-19 (sareng kulawarga pagawé Podomoro anu parantos maot tina panyakit) mendakan yén nyobian kéngingkeun kauntungan kompensasi padamel atanapi kauntungan pati tiasa ampir teu mungkin, ngalaporkeun Kaiser Health News (KHN) dinten ayeuna.

Dugi ka ayeuna, para padamel kedah ngabuktikeun ngayakinkeun yén aranjeunna katépaan dina padamelan, sanés argumen anu gampang pikeun menang kumargi seueur pisan operator asimtomatik di masarakat.

Ayeuna, numutkeun ka KHN, 16 nagara bagian sareng Puerto Rico badé ditugaskeun di rumah sakit: pastikeun yén buruhna henteu ngagaduhan panyakit dina padamelan éta.

"Tagihanana bénten-bénten dina lingkup pagawé anu diliput aranjeunna," ngalaporkeun KHN. "Sababaraha mayungan sadayana anu ninggalkeun bumi damel nalika pesenan di bumi. Batur diwatesan pikeun réspondén munggaran sareng padamel kasihatan. Sababaraha bakal ngan ukur padamel anu gering nalika kaayaan darurat, sedengkeun anu sanésna bakal nutupan waktos anu langkung lami. "

Béda nagara bagian anu béda, sareng sababaraha pendekatan éta ditentang ku rumah sakit sareng asosiasi bisnis. KHN nyebatkeun tagihan di New Jersey anu ngajantenkeun langkung gampang pikeun padamel penting anu ngagaduhan COVID-19 salami kaayaan darurat ngabuktikeun yén aranjeunna ngagaduhan padamelan éta.

Chrissy Buteas mangrupikeun kapala perwira urusan pamaréntah pikeun Asosiasi Bisnis & Industri New Jersey, anu nentang tagihanana, anu disahkeun ku Sénat nagara sareng ngantosan di Majelis Umum. "Perhatosan urang utamina yén biaya klaim ieu tiasa ngabahekeun sistem, anu sanés dirancang pikeun nanganan klaim nalika pandemi sadunya," saur Buteas.

KHN ogé ningali kasus di Virginia dimana asistén dokter (PA) anu ngalaksanakeun tés COVID kedah dirawat di rumah sakit nalika turun panyakit salami saminggu, sareng ngaraos leungit lima minggu damel.

Pa nanyakeun ngeusian formulir kompensasi pagawé. Anjeunna ditolak formulir na teras dipecat lima dinten sanggeusna, ku tagihan rumah sakit $ 60.000. Pengacara Michele Lewane ngalambangkeun PA dina kasus ieu. Numutkeun ka KHN: "Lewane nyarios yén hukum di Virginia sigana bakal nganggap COVID-19 mangrupikeun 'panyakit biasa kahirupan,' mirip sareng flu atanapi flu. Anjeunna nyarios yén anjeunna kedah ngabuktikeun ku "bukti anu jelas sareng ngayakinkeun" yén anjeunna nyerang coronavirus di tempat damel. "


Waktos Post: Jul-21-2020